Fotoblog

Zoektocht

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik op zoek ging naar de ideeën die al in mij aanwezig waren. Dat zelfonderzoek leverde het volgende op:

Ik houd van de natuur. Van het grootse en weidse ervan, maar ook van de kleine details van een insect of een bloem. Van het voorspelbare en het onvoorspelbare, van het lichte en het donkere, van het harde en het zachte, van het leven en de dood. Van het constante en ook juist van de veranderlijkheid.

Ik houd vooral van sterke, vaak wat donkere kleuren, van de speling van het licht en van scherp en onscherp. Ik houd van mooie composities en van af en toe een verrassing.

Ik houd heel erg van het veldwerk dat bij natuurfotografie komt kijken (want dat is buiten!), maar beleef evenveel plezier aan nabewerking. Er gaat geen foto onbewerkt de deur uit. Ik fotografeer in RAW (voor de mede-fotografen) en ik zet alles graag naar mijn hand. Ik kan daar ongelofelijk van genieten en ga hierin verder dan door velen acceptabel gevonden wordt.

Het op een rijtje zetten van deze dingen heeft me erg geholpen een richting te vinden. Bij deze blog doe ik een vakantiefoto in stijl van ons weekje Terschelling rond de afgelopen jaarwisseling met de kinderen en kleinkinderen. Wordt vervolgd!