Fotoblog

Noordse landschappen

Tussen half mei en half juni waren we op vakantie in Noorwegen en Zweden. Vroeg genoeg om nog veel sneeuw te zien en veel rust te ervaren, laat genoeg om toch vrijwel overal te kunnen wandelen en makkelijk te kunnen kamperen. Voor fotografen valt er veel te genieten, zeker als je van landschappen houdt. Want die zijn soms spectaculair te noemen. Een combinatie van bergen en water levert onder alle omstandigheden iets moois op. Omdat de het weer nogal wisselend was, zag het landschap er elke dag anders uit.

We zijn er wel achter gekomen dat je vooral in Noorwegen het beste kunt kiezen voor de nationale parken, omdat het daarbuiten op alle mooie plekken bezaaid is met hutten, de noordse variant van het vakantiehuisje. We menen zelfs zeker te weten dat er meer hutten dan Noren zijn! In de nationale parken zijn dit soort hutten vaak verboden, zodat je nog echt onbedorven landschappen kunt zien.

Ik heb natuurlijk veel te veel foto’s gemaakt en vond het moeilijk om te kiezen. Bij dit blogje vind je vier van mijn favorieten.