Fotoblog

Kalender Zuid-Kennemerland 2022

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een landschapskalender met mijn mooiste foto’s van de regio Zuid-Kennemerland. Mooi op A3-formaat en met onder iedere foto ruimte om per dag iets op te schrijven. Ik heb hem toen aan een select gezelschap van vrienden en familie gegeven. Ik wilde bescheiden beginnen, maar ook eens kijken wat ze er zoal van vonden. Gelukkig kreeg ik alleen maar positieve reacties en daarom heb ik het dit jaar iets groter aangepakt.

Want hoewel een kalender op zich al een zeker nut heeft, zou het natuurlijk nog mooier zijn als ik er wat geld aan over zou houden om een goed doel te steunen. Mijn oog is daarbij gevallen op het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis, een organisatie voor natuureducatie. Het is een kleine organisatie, voor wie elk bedrag een welkome aanvulling is op het bescheiden budget. Het toeval wil dat ze volgend jaar ook nog hun 70-jarig bestaan vieren. Wat een mooie samenloop van omstandigheden!

De kalender laat het landschap van Zuid-Kennemerland zien. Veel van de foto’s zijn gemaakt in Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, maar ook Beeckestijn, de Hekslootpolder, de Ruïne van Brederode en zelfs de Amsterdamse Waterleidingduinen komen langs. De foto’s volgen de seizoenen, zodat er iedere maand een foto te zien is die past bij de tijd van het jaar. De kalender biedt ruimte om bij iedere dag iets te schrijven, het formaat is 29,7 bij 42 centimeter en hij kost 17,50 euro. De gehele opbrengst gaat naar het Pieter Vermeulen Museum.

Hieronder zie je drie van de foto's. Heb je belangstelling voor een kalender, mail me dan even op mail@marionmeesters.nl.